Naptár

április 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Idő-pénz-egészség

Ha érdekel, itt jelezheted..

Ha érdekel a téma, iratkozz fel!

Email*
Név*

 

Kedves Látogató!

 

Blogomat átköltöztettem, ezért ha további cikkekre vagy kíváncsi megtalálsz a http://idopenzegeszseg.blogspot.hu/ oldalon!

 

Mosolygós szép napot!

Andrea

 

 

Szólj hozzá!

anti-aging_1405864391.jpg_1024x578

Az öregedés mítosza
Mindenki öregszik, de vajon muszáj vakon végigbotladozni az éveken, bármit is hozzanak? Persze ez nem mintha választás kérdése lenne. Az emberek évszázadok óta szeretnék megfejteni, hogyan és miért öregszünk, és - ha lehet - miként tehetnénk ellene valamit. Az évek során ez a meg nem szűnő, fiatalság iránti vágy számtalan buta, sőt egyenesen nevetséges krémet, csodafőzetet vagy praktikát szült. 
Ugyanakkor az elmúlt évtizedek egynémely páratlan és figyelemre méltó kutatási eredményei által napvilágra került, öregedéssel kapcsolatos információk rendkívüli jelentőségű öregedésgátló áttöréseket eredményeztek.

Ezen kutatási eredmények az öregedés forrásával kapcsolatosak, mely forrás a génekben van elrejtve. Mára már ismertté vált, mely géncsoportok játsszák a legfontosabb szerepet az öregedésben, így emlékeztethetjük őket arra, hogy fiatalkori működésükhöz hasonlóan viselkedjenek. Csakúgy, mint a számítógép. Ahogy telik az idő, a gép nem úgy funkcionál, mint új korában: vírusos lesz, lefagy, mi ilyenkor a teendő? Megjavíttatni! Pontosan ugyanezt lehet tenni a génekkel, mégpedig újraaktiválni.

 

 

Címkék: egészség öregedésgátlás antiaging

Szólj hozzá!

1271860685_top-10-anti-aging-products-every-man-should-own_flash_1405351204.jpg_410x230

Azt gondolod ez női dolog? Tévedés!

Bár természetesen vannak eltérések férfi és nő bőre között, de alapvetően EMBERI bőr létezik, amit igenis ápolni kell!

 A nők rengeteget foglalkoznak bőrük ápolásával, rendszeresen járnak kozmetikushoz és nem sajnálják a legjobb krémekre sem a pénzüket. Ellentétben a férfiakkal, akik többsége a borotvakrémeken kívül más bőrápoló terméket nem használ, nem jár kozmetikushoz.

Ennek ellenére a bőrük mégis később öregszik. Mi lehet ennek az oka?

Kezdjük a bőr felépítésével

Ha a legfelső szaruréteget hasonlítjuk össze, akkor megállapítható, hogy a férfiak bőre 20%-kal vastagabb mint a nőké és a férfi hormonoknak köszönhetően (androgén) nagyobb mennyiségű verejtéket és zsírt választanak ki. A bőrfelszín viszonylag magas lipid tartalma vízmegtartó tulajdonsággal bír, védi a hám víz tartalmát és kevés fényvédelmet is biztosít.

A férfiak bőrének irharétegeiben az elasztikus és kollagén rostok kompaktabbak, mint a nőknél és ezért több vizet képesek megkötni.

A bőraljának az állapota ugyancsak a férfiaknál kedvezőbb.

A férfiak kötőszövetük rácsos szerkezetű, ennek következtében sokkal stabilabb, feszesebb tartást biztosít az alatta lévő zsírszöveteknek, mint a nők egyenes futású rostjai. A kötőszövet felépítésének különbözősége a magyarázat arra, hogy a férfiaknál nem alakul ki a narancsbőr.

 

Természetesen a korral a férfiak bőrének elaszticitása csökken, és egyre jobban láthatóvá válnak a mimikai ráncok. Normális életmód esetén a férfiak bőrén az öregedés első jelei 10 évvel később jelentkeznek, mint a nőknél.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nekik szükségtelen a bőrápolás! Csak kicsit másképp kell nekifogni...

 

Címkék: egészség kozmetikum szép bőr

Szólj hozzá!

10.
február

Szabadság

Mandrea  |  Szólj hozzá!

Manapság ez egyre inkább előtérbe kerülő fogalom. Időről időre süllyesztőbe kerül, megfakul, álfogalommá válik, ahogyan az aktuális népbutítás mikéntjének éppen megfelel.
Aztán elkezdik néhányan felvetni a fejüket... Hogy is van ez? Szabad vagyok? A válasz legtöbbször: nem. Robot vagyok, modernkori rabszolga, aki a fejébe vert program szerint működteti magát és az őt eltartó, fenntartó, eltűrő, elnyomó gazdaságát. Igen, az emberek többsége azért dolgozik, hogy életben tartsa önmagát, ezáltal munkaerejét, amivel aztán tovább dolgozhat az őt dolgoztató rendszerért.

Persze van kiút. Mindig van, csak meg kell látni. És ha megláttuk, el kell rajta indulni. Már aki akar, aki mer.. Vagy lehet visszahúzódni és tovább zsörtölődni.

Ahhoz, hogy kiszállhassunk ebből a rettenetes mókuskerékből, három dolog kell a birtokunkban legyen:

- Szabadidő

- Pénz

- Egészség

Ha a munkahelyed bármelyiket nem adja, akkor az jó esetben csak vérszívó, rosszabb esetben rabszolga tartó, ahol Te vagy a rabszolga.
Kinek jó ez így? Rém egyszerű a válasz! Nem a rabszolgának!

Kell egy jó szökési terv!

Nekem már van...

 

 

Címkék: egészség szabadság pénz szabadidő

Szólj hozzá!

Az idő múlásával a sejtek egyre kevesebb energiát termelnek, emiatt egyre lassabbá válnak a méregtelenítése folyamatok is. A testünkben lévő trilliónyi sejtben felhalmozódnak a felesleges anyagcseretermékek, hibás, működésképtelen fehérjék és toxinok. 
Ezek nemcsak egyszerűen ott vannak, hanem egyfajta sejtméregként is hatnak. Ennek a negatív folyamatnak a következtében csökken a fizikai, szellemi teljesítményünk és idővel különböző betegségek alakulnak ki. Mint például:
- vérnyomásproblémák
- fáradtság
- kimerültség
- allergia
- alvászavarok
- stb.
A csökkenő sejtenergia következtében gyengül a sejt öntisztító képessége és nő a szervezet toxinterhelése. Egy fiatal sejt öntisztító képessége meghaladja a toxinterhelés mértékét, idővel viszont a sejt öntisztuló képessége csökken, ezáltal nem tud felülemelkedni a toxinterhelésen. 
Fogd fel úgy a tested, mint a gének egy lenyűgöző zenekarát. A dallam, amelyet játszik, nem más, mint te és minden cselekedeted. Fiatalon génjeink expressziója (kifejeződése) is fiatalos, más szóval tökéletes összhangban zenél. Az idő múlásával génjeink működése megváltozik, tehát a dalba falsch hangok keverednek, így muzsikánk is hamis dallá lesz. Ahhoz, hogy a test szimfóniája szépen szóljon, a géneknek szorosan együtt kell működniük. 
Az ageLOC tudomány képes harmonizálni a fiatalsággén-csoport működését. Nem a gének szerkezetét változtatja meg. A génexpresszió szabályozásával a nem működő géneket tudja újra aktiválni. A sejtekben található fiatalsággén-csoport újrahangolásával a sejtek újra energiával telítődnek és képessé válnak önmaguk megtisztítására. A sejtek és a szervezet megszabadul a méreganyagoltól.

Címkék: egészség allergia méregtelenítés

Szólj hozzá!

Sok olyan, orvosilag egészségesnek nyilvánított ember él közöttünk, akiknek rengeteg különféle panaszuk van és ezek látszólag nem is függenek össze egymással. Közöttük lehetnek például olyanok, akik a krónikus fáradtság tünetegyüttessel küzdenek.

A krónikus fáradtság szindróma stresszbetegség és kiemelten érinti az 50 alatti nőket. Jellemzője az energiahiány, az, hogy önmagunk belső rendjére, működtetésére már nem marad semmi.

Milyen tünetekkel jár a CFS? Csak felsorolásszerűen: fáradtság, gyengeség, levertség, memóriazavar, koncentrációs zavar, torokfájás, nyirokcsomó-duzzanatok, alvászavar, szédülés, keringési zavarok. Egyéb tünetek közé tartozik még a csökkent nemi vágy, a sós vagy édes ételek kívánása, az, hogy étkezés után jobban érzi magát az ember, erős PMS, székrekedés, tarkó- és hátfájás, esetleg hajhullás.

Milyen okok állnak a betegség hátterében?Nagyon sok esetben előzőleg valamilyen influenzaszerű betegség támadta meg az érintettet. Lehet, hogy elszaporodott a szervezetében a Candida-gomba, netán alacsony vérnyomása van, sőt akár egy lúdtalp is hozzájárulhat a tünetekhez.

Fő okként azonban szinte minden esetben lelki problémákat kell megneveznünk, illetve a stresszt, amiről tudjuk hogy jó esetben az élet sója - de a túl sok stressz már károsítja a szervezetet. A legfőbb tanács az lehet, hogy "tessék pihenni". Na de mi van akkor, ha erre az élet éppen nem ad elegendő lehetőséget?

Természetesen segítség akkor is van. A szervezet pihenését nem tudjuk pótolni, de a sejtek mitokondriális energia feltöltését egy megfelelő étrend kiegészítővel ifjúkori szintre tudjuk hozni.

Bizonyos keretek között mindenki szabadon gazdálkodik az idejével. Ezért igen fontos a megfelelő pihenés, alvás, testmozgás és a szabad levegőn történő séta. A stressz kezelésében segítségünkre van a relaxáció - ami nem tévesztendő össze a meditációval - az autogén tréning, a zenehallgatás, naplóírás, szauna, fürdők, stb. Minden embernek önmagának kell eldöntenie, hogy mindezekből mennyit tud megvalósítani, mennyire szorul "külső" segítségre, illetve mennyire kívánja inkább a kettő kombinációjával harmóniában és egészséges erőnlétben tartania a szervezetét.

Címkék: stressz egészség szindróma

Szólj hozzá!

Napjainkban az allergiás betegségek aránya folyamatosan emelkedő tendenciát mutat. A fejlett országokban, így hazánkban is a lakosság 15-20 %-a szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Sajnos közéjük tartozik igen sok ismerősöm is. Sokuk már gyerekkora óta produkálja az allergia legkülönbözőbb tüneteit, és kapják folyamatosan az újabb és újabb kezelést, melyek magát az okot nem szüntetik meg, csak a tüneteket kezelik, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Mivel én szeretem megérteni a körülöttem zajló folyamatokat, és szeretem tudni, egy-egy hozzámtartozó ill. családtag kapcsán, hogy egy-egy kezelés alkalmával pontosan mi is történik, igyekeztem részletesen utánajárni a dolognak és megismerni e betegség mélyebb hátterét.

 Néhány gondolat az allergiáról:

Az allergia deviáns immunreakciót jelent, azaz az immunrendszer „ártalmatlan” antigénekre „túlzott” reakcióval válaszol. Az allergiás folyamatokban az antigéneket allergéneknek nevezzük. Ezen anyag(ok) - allergének - egészséges emberben semmilyen reakciót nem váltanak ki, a szervezet ártalmatlannak tekinti őket (pl állatszőr, virágpor, különböző ételek). Az allergiás szervezet ezzel szemben ártalmas anyagként ismeri fel őket, és védekezően lép fel ellenük. A különböző allergiás betegségek elsősorban atópiás személyeknél gyakoriak. Az atópia hajlam az asztmára, szénanáthára, ekcémára, urticariára és az ételallergiára.

Az allergia (atópia) oka egy genetikai hiba, melynek folytán az érzékeny személy a különböző allergénekre specifikus IgE termeléssel válaszol. Az Immunglobulin E egy antitest, mely az allergének és feltehetően a paraziták elleni védelemben vesz részt. Vérbeli koncentrációja igen alacsony, de az allergiás megbetegedésekben (szénanáthában, asztmában, atópiás ekcémában) szenvedő betegeknél a szintje magasabb. Normálérték: 150 U/L-ig (360 ng-ig).

Természetesen az allergiát nem csak maguk az allergének váltják ki és tartják fenn. Az immunrendszer hibás működéséhez nagyban hozzájárul a szennyezett környezet (légszennyezettség, szálló por, talajszennyezés, nem megfelelően kezelt növények, élelmiszerek stb.) és a rohanó életmód egyaránt. A nap, mint nap ránk zúduló stressz, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, kialvatlanság, a dohányzás, a szervezetben lerakódó gyógyszermaradványok, mind-mind szerepet játszanak abban, hogy az immunrendszerünk működése megváltozik. Mindezen folyamatok savakat és mérgeket juttatnak a testbe, torzítják működését. Ezek a mérgek nem csak az immunrendszert gyengítik, hanem hatással vannak az érhálózatra, sérülékennyé teszik a hajszálerek sejtjeit, roncsolják a véredényeket, szívbetegségeket és különböző agyérrendszeri betegségeket okozhatnak.

Emellett persze számolni kell az öregedési folyamatokkal is, melyek a nem kijavított molekuláris károsodások felhalmozódásának eredményei. A sejtekben a fentebb felsorolt okok valamint ezen okok kezelésének mintegy melléktermékeként hibás és működésképtelen fehérjék jönnek létre, melyek nem tudnak távozni a szervezetből, a sejtekben maradnak, felhalmozódnak és sejtméregként hatnak.

Mit lehet tenni?

Egyáltalán lehet-e tenni valamit?

Természetesen igen. Mégpedig tartósságát tekintve csak olyan módszert érdemes választani, mely okilag és nem tünetileg kezeli a helyzetet!

 

Miért az R2?

R2_.jpg
 

 

Az ok, amiért személy szerint az R2 készítményt javaslom, leginkább az, hogy a mai modern orvostudomány az allergia okait nem, csak a tüneteit kezeli (gátolni próbálja a hisztamin felszabadulását), így az allergia nem múlik el, inkább csak erősödik évről évre és egyre több allergén anyagra indul be a túlzott reakció.

Az egyik orvos barátom elmesélte, hogy nagyon sok betegénél nem is érdemes újabb allergia-teszteket végezni, mert a szervezetük már úgyis mindenre reagál.Elmesélte, hogy a bevett protokoll szerint bead egy szteroid injekciót, amitől egész nyáron tünetmentesek  lesznek. Mikor a mellékhatásokról kérdeztem, közölte, hogy amiatt igazán nem kell aggódni, olyan nincs.

Nos én utána néztem egy ilyen injekciónak. Íme néhány a „nem létező” mellékhatások közül: bőr elvékonyodása, bőrelhalás, ödéma, glaukóma, görcsös rohamok, valamint az injekció beadása után legalább 4 hónapig nem szabad teherbe esni.

Hát köszönöm szépen, ezt én nem kérném!

Az allergiás betegeket kezelni kell, ez tény. Ha valaki elhanyagolja pl. az allergiás szénanátháját (pl parlagfű szezon idején), az könnyen átalakulhat asztmává, ha az ekcémát, akkor nagyon komoly, az egész testre kiterjedő gyulladt sebek jelenhetnek meg, mely akár kórházi kezelést is igényelhet. Kezelésként antihisztaminokat írnak fel, az ekcémások bőrére különböző kortikoszteroidokat (pl. Elocom). Ezek tartós, éveken át tartó használata igen erősen igénybe veszi a májat, tüdőt, veséket, illetve a bőrt, nem is beszélve arról, hogy a szervezet lassan hozzászokik ezekhez a készítményekhez, így azokat váltogatni kell(ene), illetve egyre többet kell belőle bevenni, hogy ugyanazt a hatást elérjük. A gyógyszermaradványok egy része ráadásul ki sem ürül a szervezetből, tovább terhelve azt. Egy felnőtt szervezetében egyes becslések szerint több kilónyi gyógyszer-és adalékanyag

maradvány van (a bélfalra rakódó, távozni nem tudó plakkok, tovább súlyosbítják az allergiások tüneteit).

Mit tud ez az R2? Sejtszinten méregteleníteni!

 

 Az R2 védi és erősíti a sejteket a külső toxin támadás ellen a szervezet védelmi mechanizmusának javítása által és segíti a normális sejtfunkció visszaállítását. Egészséges Fiatalsággén csoport működést (expressziót) hoz létre. Növeli a sejtenergia termelést (mely az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken, csökkentve ezáltal a sejt méregtelenítő folyamatait, egyfajta negatív spirálba kényszerítve a sejtet). Tisztítja, méregteleníti és megújítja a szervezetet.

 

Az 5 hónapig tartó kúra, sejtszinten méregteleníti a szervezetét, takarítja ki a sejttörmelékeket, így mikor újra fel kell vennie a harcot az allergénekkel szemben, már annyira „felszabadult lesz”, hogy remélhetőleg nem is lesznek tünetei. Én őszintén bízom benne!

 

 

Címkék: egészség allergia méregtelenítés immunrendszer

Szólj hozzá!

Ön is biztosan rájött már, esetleg hosszú évek keserű tapasztalatai árán, hogy a nyugati orvoslás nem gyógyítja meg a betegségeket, ugyanis nem arra találták ki. Nincs olyan krónikus, degeneratív betegség melyet a modern gyógyszerek meggyógyítanának.

 

Mi hát a megoldás?

 

A gyógyítás helyett a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, a laborban kikotyvasztott életidegen anyagok (magyarul gyógyszerek) helyett a táplálékunkból hiányzó, és hiányukkal betegségeket okozó természetes tápanyagokat kell pótolni! A tápanyag bőség állapotában szervezetünk meggyógyítja önmagát, így viszonylag egyszerűen, a gyógyszeripar "segítsége" nélkül is felvehetjük a küzdelmet a betegségek ellen.

Sajnos a tápanyagbőség a mai civilizált világban egészen másfajta értelmezést kapott. Műanyag élelmiszerek garmadájával mérgezzük magunkat, miközben csak annyi lenne a dolgunk, hogy visszafordulva a természethez szabad utat engedjünk az egészségnek.

 

Bizonyára Ön is hallott már a "modern" embert sújtó, és betegségeket okozó vitaminhiányról. Ebben Ön vagy hisz, vagy nem. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a betegségek tekintélyes részének kialakulásáért az egyre katasztrofálisabb méreteket öltő vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemhiány a felelős.

 

Hallott már Ön a vitaminokról, ásványokról, nyomelemekről?

 

Szólj hozzá!

Egyik nap néhány emberrel arról beszélgettünk, hogy mennyire nem hisznek ők ebben "a legyünk olyan gazdagok, mint a hollywoodi sztárok" - dologban. 
Sokkal inkább arra vágynak, amit tőlünk nyugatabbra Európában látnak: nyugodt polgári jólétre. 

Bár nagyon motiváló pálmafás, medencés kastélyról és Ferrariról álmodni, valójában a legtöbben nem ezt szeretnénk állandóan, inkább egy nyugodt, anyagi problémáktól mentes életet egy igényeinknek megfelelő lakással/házzal, kocsival, tartalékkal a jövőre, a gyermekeink jövőjére. 
Biztonságra vágyunk, minden évben egy kis nyaralásra, utazásra, és biztos anyagi háttérre, amiben nem okoz gondot, ha véletlenül magasabb villanyszámla érkezik, vagy ha valamit szeretnénk megvenni magunknak. 

Az álmok, amit a média, a tévé sugall, a csillogó, kicsapongó, pénzszórós életmód, a négy órás munkahét nagyon csábítóan hangzanak, de valójában azt nyugodt polgári jólétet szeretnénk, amit Ausztriában, Németországban, Svájcban tapasztalunk. 

A túlságosan nagy célok pedig elérhetetlen hegycsúcsokként magasodnak felettünk, s bizony sokakat megbénít az a hatalmas szakadék, ami a médiából ömlő csillogás és a való világ között van. 

Azt a világot, amit valóban élni szeretnénk, mi fogjuk megteremteni. 
Ahhoz, hogy olyan vállalkozást építs, amit szívesen hagysz a gyermekeidre, nem alapozhatsz arra, hogy "és hó végén mindenkinek adunk zsebbe egy kicsit". 
Ahhoz, hogy majdan átadd a céged vezetését nem építheted egy éppen aktuális jogi kiskapura vagy internetes "hurrádejó" ötletre a cégedet. 

Nyilván ehhez nem elég várni és semmit sem tenni, hanem folyamatosan dolgozni kell rajta, hogy ismertebb legyen a termék, a cég. 

Bizalomhiányos időket élünk. A vásárlók is gyanakszanak, egyre gyakrabban hallom, hogy utánanéznek a cégeknek, hosszabb ideig figyelik az oldalakat, mielőtt vásárolni mernének. Most aztán igazán sokat ér az, ha képesek vagyunk hosszú időn át kiszámítható és hiteles maradni. 

Ez a folyamatos stabilitás az, ami végül sikeressé tesz majd és nem a nagy egyszeri ötletek, a hirtelen "nagy durranások". 
Ez az az út, ami a bizonytalan hirtelen meggazdagodás helyett a polgári jólétbe vezet. 

 

 

 

 

Címkék: pénz gazdagság

1 komment