Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Idő-pénz-egészség

Ha érdekel, itt jelezheted..

Ha érdekel a téma, iratkozz fel!

Email*
Név*

 

1271860685_top-10-anti-aging-products-every-man-should-own_flash_1405351204.jpg_410x230

Azt gondolod ez női dolog? Tévedés!

Bár természetesen vannak eltérések férfi és nő bőre között, de alapvetően EMBERI bőr létezik, amit igenis ápolni kell!

 A nők rengeteget foglalkoznak bőrük ápolásával, rendszeresen járnak kozmetikushoz és nem sajnálják a legjobb krémekre sem a pénzüket. Ellentétben a férfiakkal, akik többsége a borotvakrémeken kívül más bőrápoló terméket nem használ, nem jár kozmetikushoz.

Ennek ellenére a bőrük mégis később öregszik. Mi lehet ennek az oka?

Kezdjük a bőr felépítésével

Ha a legfelső szaruréteget hasonlítjuk össze, akkor megállapítható, hogy a férfiak bőre 20%-kal vastagabb mint a nőké és a férfi hormonoknak köszönhetően (androgén) nagyobb mennyiségű verejtéket és zsírt választanak ki. A bőrfelszín viszonylag magas lipid tartalma vízmegtartó tulajdonsággal bír, védi a hám víz tartalmát és kevés fényvédelmet is biztosít.

A férfiak bőrének irharétegeiben az elasztikus és kollagén rostok kompaktabbak, mint a nőknél és ezért több vizet képesek megkötni.

A bőraljának az állapota ugyancsak a férfiaknál kedvezőbb.

A férfiak kötőszövetük rácsos szerkezetű, ennek következtében sokkal stabilabb, feszesebb tartást biztosít az alatta lévő zsírszöveteknek, mint a nők egyenes futású rostjai. A kötőszövet felépítésének különbözősége a magyarázat arra, hogy a férfiaknál nem alakul ki a narancsbőr.

 

Természetesen a korral a férfiak bőrének elaszticitása csökken, és egyre jobban láthatóvá válnak a mimikai ráncok. Normális életmód esetén a férfiak bőrén az öregedés első jelei 10 évvel később jelentkeznek, mint a nőknél.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nekik szükségtelen a bőrápolás! Csak kicsit másképp kell nekifogni...

 

Címkék: egészség kozmetikum szép bőr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezvalamimas.blog.hu/api/trackback/id/tr186508209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása