Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Idő-pénz-egészség

Ha érdekel, itt jelezheted..

Ha érdekel a téma, iratkozz fel!

Email*
Név*

 

Sok olyan, orvosilag egészségesnek nyilvánított ember él közöttünk, akiknek rengeteg különféle panaszuk van és ezek látszólag nem is függenek össze egymással. Közöttük lehetnek például olyanok, akik a krónikus fáradtság tünetegyüttessel küzdenek.

A krónikus fáradtság szindróma stresszbetegség és kiemelten érinti az 50 alatti nőket. Jellemzője az energiahiány, az, hogy önmagunk belső rendjére, működtetésére már nem marad semmi.

Milyen tünetekkel jár a CFS? Csak felsorolásszerűen: fáradtság, gyengeség, levertség, memóriazavar, koncentrációs zavar, torokfájás, nyirokcsomó-duzzanatok, alvászavar, szédülés, keringési zavarok. Egyéb tünetek közé tartozik még a csökkent nemi vágy, a sós vagy édes ételek kívánása, az, hogy étkezés után jobban érzi magát az ember, erős PMS, székrekedés, tarkó- és hátfájás, esetleg hajhullás.

Milyen okok állnak a betegség hátterében?Nagyon sok esetben előzőleg valamilyen influenzaszerű betegség támadta meg az érintettet. Lehet, hogy elszaporodott a szervezetében a Candida-gomba, netán alacsony vérnyomása van, sőt akár egy lúdtalp is hozzájárulhat a tünetekhez.

Fő okként azonban szinte minden esetben lelki problémákat kell megneveznünk, illetve a stresszt, amiről tudjuk hogy jó esetben az élet sója - de a túl sok stressz már károsítja a szervezetet. A legfőbb tanács az lehet, hogy "tessék pihenni". Na de mi van akkor, ha erre az élet éppen nem ad elegendő lehetőséget?

Természetesen segítség akkor is van. A szervezet pihenését nem tudjuk pótolni, de a sejtek mitokondriális energia feltöltését egy megfelelő étrend kiegészítővel ifjúkori szintre tudjuk hozni.

Bizonyos keretek között mindenki szabadon gazdálkodik az idejével. Ezért igen fontos a megfelelő pihenés, alvás, testmozgás és a szabad levegőn történő séta. A stressz kezelésében segítségünkre van a relaxáció - ami nem tévesztendő össze a meditációval - az autogén tréning, a zenehallgatás, naplóírás, szauna, fürdők, stb. Minden embernek önmagának kell eldöntenie, hogy mindezekből mennyit tud megvalósítani, mennyire szorul "külső" segítségre, illetve mennyire kívánja inkább a kettő kombinációjával harmóniában és egészséges erőnlétben tartania a szervezetét.

Címkék: stressz egészség szindróma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezvalamimas.blog.hu/api/trackback/id/tr565212357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása