Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Idő-pénz-egészség

Ha érdekel, itt jelezheted..

Ha érdekel a téma, iratkozz fel!

Email*
Név*

 

Egyik nap néhány emberrel arról beszélgettünk, hogy mennyire nem hisznek ők ebben "a legyünk olyan gazdagok, mint a hollywoodi sztárok" - dologban. 
Sokkal inkább arra vágynak, amit tőlünk nyugatabbra Európában látnak: nyugodt polgári jólétre. 

Bár nagyon motiváló pálmafás, medencés kastélyról és Ferrariról álmodni, valójában a legtöbben nem ezt szeretnénk állandóan, inkább egy nyugodt, anyagi problémáktól mentes életet egy igényeinknek megfelelő lakással/házzal, kocsival, tartalékkal a jövőre, a gyermekeink jövőjére. 
Biztonságra vágyunk, minden évben egy kis nyaralásra, utazásra, és biztos anyagi háttérre, amiben nem okoz gondot, ha véletlenül magasabb villanyszámla érkezik, vagy ha valamit szeretnénk megvenni magunknak. 

Az álmok, amit a média, a tévé sugall, a csillogó, kicsapongó, pénzszórós életmód, a négy órás munkahét nagyon csábítóan hangzanak, de valójában azt nyugodt polgári jólétet szeretnénk, amit Ausztriában, Németországban, Svájcban tapasztalunk. 

A túlságosan nagy célok pedig elérhetetlen hegycsúcsokként magasodnak felettünk, s bizony sokakat megbénít az a hatalmas szakadék, ami a médiából ömlő csillogás és a való világ között van. 

Azt a világot, amit valóban élni szeretnénk, mi fogjuk megteremteni. 
Ahhoz, hogy olyan vállalkozást építs, amit szívesen hagysz a gyermekeidre, nem alapozhatsz arra, hogy "és hó végén mindenkinek adunk zsebbe egy kicsit". 
Ahhoz, hogy majdan átadd a céged vezetését nem építheted egy éppen aktuális jogi kiskapura vagy internetes "hurrádejó" ötletre a cégedet. 

Nyilván ehhez nem elég várni és semmit sem tenni, hanem folyamatosan dolgozni kell rajta, hogy ismertebb legyen a termék, a cég. 

Bizalomhiányos időket élünk. A vásárlók is gyanakszanak, egyre gyakrabban hallom, hogy utánanéznek a cégeknek, hosszabb ideig figyelik az oldalakat, mielőtt vásárolni mernének. Most aztán igazán sokat ér az, ha képesek vagyunk hosszú időn át kiszámítható és hiteles maradni. 

Ez a folyamatos stabilitás az, ami végül sikeressé tesz majd és nem a nagy egyszeri ötletek, a hirtelen "nagy durranások". 
Ez az az út, ami a bizonytalan hirtelen meggazdagodás helyett a polgári jólétbe vezet. 

 

 

 

 

Címkék: pénz gazdagság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ezvalamimas.blog.hu/api/trackback/id/tr545116437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása